Hmoždíř je v kuchyni nedocenitelný pomocník

Hmoždíř se v dnešnímodernídobě schovává v kuchyni jen málokteré z vás. A to je škoda, neboť právě tento kousek byl v minulosti považován za samozřejmost každé domácnosti a jeho používání bylo pro tehdejší hospodyňky na denním pořádku. V podstatě se ani není čemu divit – hmoždíř efektivně nadrtil čerstvé koření i jiné přísady, které pokrmu dodaly na té správné chuti. Bohužel pak nastala doba, kdy bylo k dostání nespočet druhů již připraveného koření a hmoždíře z českých domácností pomalu vymizely. Naštěstí teď zažívají neuvěřitelný boom a stále více lidí jim přichází na chuť. V dnešním článku vám hmoždíře vyzdvihneme v co možná nejlepším světle!

Klasika v kuchyni – mosazný hmoždíř

Za stálici v tomto odvětví lze jednoznačně označit mosazný hmoždíř. Ten je určený především pro drcení skutečně pevných částic, neboť je speciálně upravený tak, aby vydržel i větší tlak. S tímto pomocníkem se tedy nemusíte bát, že by se vám po chvilce používání poničil. A věřte, že skutečně máte z čeho vybírat! Nemusíte se omezovat na nudné kousky, protože k dostání jsou i stylové hmoždíře, jež se stanou ozdobou vaší kuchyně.

Kamenný hmoždíř jako doplněk do rustikální kuchyně

Oblíbili jste si rustikální styl a zařídili si v tomto duchu vaší kuchyni? Pak byste při rozhodování – jaký typ hmoždíře si pořídit – měli dát přednost kamenné variantě, která se vám do interiéru jistě bude hodit. Kamenné hmoždíře vypadají moc pěkně, dají se sehnat hned v několika variantách a na své si přijdou jak zastánci ryze světlých či zcela tmavých odstínů. Při používání ale buďte opatrní, u tohoto typu hmoždíře hrozí, že se vám kousek odloupne.

Žulový či mramorový hmoždíř – který splní vaše představy?

Pokud vás ani jedna výše zmíněná varianta nezaujala, dejte možnost těm následujícím. K dostání jsou i žulové hmoždíře, které rovněž vypadají moc hezky a co se pevnosti a odolnosti týče, můžete se na ně kdykoli spolehnout. Nechybí ani možnost mramorové varianty, která je vizáží velice přitažlivá a navíc evokuje pocit luxusu.

Fotografie publikována se svolením Serge Bertasius Photography FreeDigitalPhotos.net