Účes dokáže ženu omladit, ale může jí i na kráse ubrat. Vyberte si ten nejvhodnější pro vás

Fotografie: Freepik

Vlasy jsou ozdobou ženy. Týká se to ale jen zdravých a pěkně upravených vlasů. Podívejte se, jak nešlápnout vedle.

Ani nevíte jak, a je vám ke čtyřicítce, nebo možná ještě o pár let víc. Pokud jste se v předcházející větě poznala, nastává čas přemýšlet o změně image. A image u ženy je z velké části její účes. Patrně na světě není žena, pro kterou by nebylo možné vybrat účes, který jí nějaká léta ubere. Není tedy důvod roky přiznávat, nebo si dokonce nějaké přidat nevhodným účesem. Vyberte si i vy ten správný, který vaší krásu zvýrazní.

Krátké vlasy léta uberou

Mládí je pryč a do důchodu daleko. To je oblíbené tvrzení mnoha lidí, kteří se ocitli ve středním věku. Pro ženy to bývá zjištění poměrně bolestné. Proč ale věk dávat najevo, když jde dobře schovat? Jednou z možností je změna účesu, respektive zkrácení vlasů. Moderní krátké střihy totiž působí velmi vzdušným a mladistvým dojmem a obvykle způsobí, že jejich nositelku lidé tipují na mnohem méně let, než ji ve skutečnosti je.

Nezanedbatelnou výhodou krátkých účesů je jejich poměrně snadná údržba. Ženy, které Do té doby zdobily vlasy dlouhé, budou mile překvapeny rychlostí s jakou vlasy umyjí a vysuší. O rozčesávání ani nemluvě. Na rozdíl od mokré a dlouhé hřívy, která může vážit i několik kilogramů, neváží skoro nic a tak se bolesti za krkem nemusíte tolik bát. Navíc si ráno budete moci s klidným svědomím a beze strachu trochu přispat, a i to vám časem pár let ubere.

Variant úpravy je víc, než by si kdo myslel

Každý si myslí, že z dlouhých vlasů vykouzlí bezpočet různých účesů. To je sice pravda, ale vzhledem k jejich časové náročnosti to stejně dřív nebo později skončí u střídání rozpuštěných vlasů s několika culíky a drdoly. Krátký střih je variabilnější a na rozdíl od dlouhých vlasů je rozdíl mezi jednotlivými variacemi vidět i zepředu. Když se nedostává času, postačí párkrát projet hřebenem a zafixovat. Když máte chvilku nazbyt, můžete si vybrat mnohem víc.

Není nutné jít úplně nakrátko

Ne každý má odvahu k velké změně. A ne každému se líbí ty úplně krátké střihy. Dobrá zpráva je, že ani ty o trochu delší nemusí uškodit. Například pro ženy, které mají vyšší čelo, je nehynoucím trendem účes typu mikádo s délkou vlasů k uším. Dokonce ani délka na ramena nemusí být při dobré kvalitě sestřihu chybou. Tam už je ale třeba počítat s tím, že vlasy by měly být husté, zdravé a kvalitní.

Zdroj: Redakce