Zbavte se otoků kolem očí snadno a rychle bez drahých kosmetických prostředků. Váš obličej bude doslova zářit mladistvým vzhledem

Fotografie: Unsplash

Těžká noc, stres, únava, to všechno způsobuje tmavé kruhy a otoky kolem očí. Zbavte se jich snadno a rychle pomocí domácích tipů.

Hektický životní styl nemusí mít negativní dopad pouze na naše zdraví, ale i na celkový vzhled. Únava, stres, nedostatek času na péči o sebe, to všechno zapříčiní, že vypadáme a cítíme se o deset let starší. Kromě tmavých kruhů pod očima, pupínků a jiných skvrn na tváři se často objevují kolem našich očí také otoky. Nejlepším lékem je samozřejmě kvalitní spánek, ale pokud hledáte i jiné, domácí recepty, jak rozjasnit okolí očí, zkuste následující tipy, radí lékařka Debra Rose Wilson.

Příčiny otoků a tmavých kruhů

Otoky a tmavé kruhy kolem očí jsou důsledky zejména dysfunkce lymfatické tkáně a špatného krevního oběhu. Jakmile lymfa nepracuje správně, pigmenty nahromaděné pod kůží nemohou být čistě odváděny z těla ven. A vzhledem k tomu, že kůže kolem očí je oproti zbytku těla velice tenká, pigmenty vystoupí na povrch.

Tento problém pak může způsobit hromadění tuku a tekutiny pod očima. Otoky a tmavé skvrny jsou na světě. Ovšem nejen tyto příznaky mohou značit špatný životní styl, připravit se můžete i na výskyt následujících známek:

  • stres,
  • nedostatek spánku,
  • hormonální nerovnováha,
  • svědění očí,
  • dehydratace.

Kromě změny životního stylu k lepšímu je také dobré podstoupit několik domácích procedur, které vám pomohou zbavit se otoků a tmavých kruhů kolem očí a rozjasnit celou tvář.

Zelený čaj nebo citrón

Připravte si zelený čaj, nejlépe sypaný, klasickým způsobem a počkejte, až vychladne. Poté do něj namočte dva vatové tampónky a vložte je na pár minut do lednice. Přiložte je na oči a nechte chvíli působit. Zelený čaj je dobře známý pro své antioxidační účinky, které chrání pokožku před procesem stárnutí. Také aktivuje krevní oběh.

Fotografie: Unsplash

Citrón se také může pyšnit velkou antioxidační silou, ale v tomto případě potřebujeme jeho jinou, stejně dobrou vlastnost. Umí skvěle zesvětlovat. Vymačkejte polovinu citrónu a do šťávy ponořte dva tampónky. Přiložte je pod oči a nechte asi 10 minut působit. Poté opláchněte. Vždy si dávejte veliký pozor, aby se vám šťáva nedostala do očí.

Kostky ledu a okurka

Znáte účinky otužování? Pokud ano, víte, že chlad je dobrý pro aktivaci a podporu krevního a lymfatického oběhu. Kostky ledu do tenkého ručníku nebo utěrky zabalte a umístěte přímo pod oči. Pokud nemáte připravený led, můžete na chvíli vložit do mrazáku polévkovou lžíci. Jakmile ji přimáčknete na oteklé oči, bude mít téměř stejný účinek jako kostky ledu.

Fotografie: Unsplash

Myslíte si, že okurkové plátky na očích jsou jen tak pro efekt? Vůbec ne. Tento druh zeleniny je skutečně tím nejlepším spojencem v péči o krásu. Vaši pleť rozzáří a odstraní nedokonalosti. Pomáhá redukovat tmavé kruhy a otoky díky vysokému obsahu kyseliny askorbové a kávové, jež snižují zadržování tekutiny v těle. Nechte v lednici vychladit dva plátky salátové okurky a přiložte je na oční víčka. Nechte působit 15 minut.

Zdroj: Healthline