Rozpoznejte vztah bez lásky. Tyto signály jsou jednoznačné a donutí vás hledat štěstí jinde

Fotografie: Freepik

Ne všichni lidé jsou po celý život schopní nefalšované a ničím nepodmíněné klásky. Poznejte neklamné signály toho, že je i váš partner v této fázi.

Máte dojem, že ve vašem vztahu už není nic jako dřív? Že v něm něco chybí nebo naopak přebývá v podobě nikdy nevyřčených křivd? Bohužel ne vždy nám láska vydrží na věky. Někdy se vytrácí postupně, jindy troubí na ústup z ničeho nic. Naučte se rozpoznat neklamné signály takového stavu a zařiďte se podle toho.

Když s vámi nedokáže mluvit o tom, co vás trápí

Pokud se partneři opravdu milují, naslouchají si. Zajímají se o to, co jejich protějšek trápí a snaží se aktivně hledat řešení. Pokud jsou však všechny vaše stížnosti jen bez rozmyslu odbývány, aniž by se u vašeho protějšku objevil byť jen malý náznak empatie, pak jde o neklamný náznak toho, že u vás už nebude všechno v pořádku. Koneckonců váš partner je tou nejbližší osobou, kterou máte.

Fotografie: Pixabay

Dalším stupněm této vztahové anomálie je nahrazování vašich problémů jinými. Postěžovala jste si na to, že se k vám v práci šéfka nechová dobře? Pak váš partner zcela jistě kontruje svými nepovedenými kamarády. A vůbec mu nezáleží na tom, že se vaše problémy navzájem nedají vůbec srovnat. Považuje zkrátka vše, co se týká vás, za zcela banální a nehodné řešení. A to je jasný signál toho, že je láska pryč.

Zapomíná na pochvaly – a to i před lidmi

Časem si lidé, kteří žijí spolu, tak trochu zevšední. Je to zcela běžné a nejde o důvod k obavám. Pokud však toto zevšednění dospěje do bodu, když se ze vtahu vytratí respekt, je to špatně. Nemůžete po něm chtít, aby vám chválil každý oběd nebo dobře vyžehlenou košili, ale malá pochvala čas od času by se přece snesla. A nezabila by ho, nebo ne?

Fotografie: Pixabay

Ještě horší je, pokud si o pochvalu sama řeknete a přesto se jí nedočkáte. Pokud se zeptáte, zda mu chutná oběd a dočkáte se jen otráveného zamručení, opět je vhodné zbystřit. To už mu nestojíte ani na jedno vlídné slovo?

Nemá na vás čas – vůbec

Ty tam jsou doby, kdy jste každý den chodili na zamilovanou procházku, navštěvovali společně kina nebo chodili do restaurací. Jde o silný spojovací prvek každého vztahu. A čas byste si na sebe měli udělat i teď, alespoň několikrát do měsíce. Stále se vymlouvá na kamarády, únavu nebo nezajímavost programu, který navrhujete? Pak je zcela jasné, že už vás nemiluje a nechce vás mít po svém boku.

Fotografie: Pixabay

A když se zeptáte, zda vás stále miluje, dočkáte se jen znechucených odpovědí. „Ano, samozřejmě, ale teď sleduji fotbal. Nenecháme to na jindy?“ Také poznáváte situaci ze své domácnosti? Je jednoznačně na čase váš vztah přehodnotit. To nejlepší už má totiž nejspíš dávno za sebou.

Zdroj: Bustle