Jaké jsou nejmódnější zimní bundy této sezóny? Podíváme se na to

Zima už je tu. I přesto, že svatý Martin na bílém koni nepřijel, mrazivé počasí na sebe nenechá dlouho čekat. Možná jste se nechala ještě uchlácholit tou podzimní pohodou, ale už je načase doplnit šatník o pořádné zimní bundy. A jaké budou moderní letos? Podíváme se na to.

Zimní kabát jako elegantní klasika

Začneme něčím, co nikdy, ale opravdu nikdy nevyjde z módy. Flaušový kabát je prostě klasika, která by neměla chybět v šatníku žádné ženy. Ať už vaší skříni dominuje kabát dlouhý až po kolena, do půli stehen, nebo kraťoučký pod zadek, určitě ho využijete. Vypadá totiž neuvěřitelně žensky. 

Kromě délky, můžete u kabátu vybírat i další rozličné detaily, jako je například zapínání či horní zakončení a výstřih.

Klasické zapínání na jednu či dvě řady knoflíků totiž můžete vyměnit za zapínání na zip či hned několik rafinovaně umístěných zipů. Kromě toho můžete kabát doplnit také páskem, který vás opticky zeštíhlí a dá vám postavu tzv. přesýpacích hodin.

U krku může váš kabát mít větší výstřih a límec. Takový výstřih obvykle lze měnit tím, jak moc si kabát zapnete. Z límce tak rázem můžete udělat elegantní stojáček. Výstřih můžete doplnit šátkem či šálou v barvě, která bude v pěkném kontrastu s barvou kabátu. Případně váš kabát může mít i kapuci, což z něj rázem dělá moderní, ale také velmi praktický svršek.

Lesklé prošívané zimní bundy

Lesklé prošívané bundy jsou trendem několika posledních let. A není divu. V těchto bundách je totiž teplo a navíc vypadají opravdu dobře. Ať už zvolíte délku pod zadek, nebo větší, rozhodně neuděláte chybu. Jen se zaměřte na svou postavu. Dlouhé bundy sluší více štíhlým ženám. Pokud navíc máte postavu typu jablko, zvolte raději bundu kratší. Velký výběr najdete například v e-shopu Bolf. 

Lesklý efekt je moderní a vypadá opravdu skvěle ve všech barvách. Rozhodně není nutné volit jen stříbrnou nebo zlatou, i když jsou tyto barvy opravdu šik. Stejně dobře bude vypadat i lesklá bunda v barvě červené, žluté, modré či petrolejové. 

Odepínací kapuce se stejně odepínacím kožíškem bundě navíc dodá ženský a sexy look. Kromě toho je také kapuce praktická, a to nejen v dešti či při sněhové vánici. Už jen její přítomnost vám ochrání krk před větrem. 

Péřová bunda zahřeje vždy

Pokud patříte mezi zmrzlíky a preferujete teplo a pohodlí, pak vám rozhodně nesmí chybět klasická péřová bunda. Díky materiálům, z nichž je vyrobena, je totiž až neskutečně teplá. Vděčí za to především prostřední vrstvě, kterou tvoří peří. Pro alergiky je vhodnější variantou prachové peří. Aby byl hřejivý efekt dohnán k dokonalosti, vnitřní vrstva, která se má dotýkat vašeho těla, by měla být z nějakého hřejivého materiálu, jako je vlna či fleece. 

Aby na vás bunda vypadala dobře a ne jako pytel, bývá doplněna tkalounem v pase, jímž si můžete tuto partii stáhnout a bundu vypasovat. Působíte pak štíhlejší. Tkaloun může být buď zvenku a nebo rafinovaně ukrytý z vnitřní strany bundy. Případně ji můžete doplnit ještě o pásek. 

Samozřejmostí by měla být odepínací kapuce.