Sestry na porod dvojčat nikdy nezapomenou. Šťastnou náhodou se jmenují jako ony

Fotografie: Depositphotos

Tato rodina nikdy nezapomene na zvláštní náhodu, která se jim stala v porodnici. Na událost s úsměvem vzpomíná i celý zdravotnický tým.

Doma měli už jedno dítě a tentokrát se těšili na příchod hned dvou holčiček. Dvojčátka chtěla na svět dříve, než se očekávalo, a tak maminka musela uprostřed noci spěchat do místní porodnice. V průběhu porodu došlo ke zvláštní události, kterou si bude rodina i zdravotnický personál pamatovat už navždy. Tohle se totiž rozhodně nestává každý den.

Jak se budou holčičky jmenovat?

Nastávající maminka měla po celou dobu svého těhotenství velkou podporu ošetřujícího lékaře, který byl i u samotného porodu. Holčičky si vzpomněly, že chtějí na svět uprostřed noci, a vše se seběhlo velmi rychle. Porod samotný proběhl na operačním sále, kde byly hned dva týmy lékařů a sester. Maminka měla vždy po ruce zdravotní sestru, jež ji držela za ruku nebo jí vysvětlovala, co se teď bude dít.

Všude panoval chaos a zdravotníci kolem budoucí maminky jen kmitali. Holčičky se draly na svět velkou rychlostí, a tak nebyl čas na odpočinek. Chvíli před tím, než přišla na svět první holčička, se lékař zeptal, jak se budou jejich děti jmenovat. Maminka řekla, že jí se líbí nejvíc jména Emma a Julie. Sotva to dořekla, všichni přítomní se začali smát.

Sestry na porod těchto dvojčat nikdy nezapomenou

V první chvíli nechápala, co je na těch jménech tak směšného. Pak jí to však vysvětlili. Sestřičky, které se měly postarat o její dvě novorozené dcerky, se jmenovaly Emma a Julie. Takové zvláštní náhodě se musela také začít smát. „V tu chvíli, v tom všem chaosu, jsme byli schopni se na chvíli zastavit a užít si ten okamžik s vědomím, že jsou to přesně ta jména, která děvčata měla mít,“ vzpomíná pyšná maminka.

zdravotní sestry
Fotografie: Freepik

Obě zdravotní sestry se shodly, že tento porod byl zvláštním okamžikem v jejich kariéře. „Tato zkušenost byla tak jedinečná, považuji to za vrchol své kariéry. Cítím se neuvěřitelně šťastná, že jsem potkala tuto rodinu a že jsem byla součástí cesty malé Emmy a Julie na svět,“ řekla sestra Emma. Sestra Julie dodala: „Byla to šťastná náhoda, kterou si s sebou ponesu po zbytek své ošetřovatelské kariéry a života.“

Křestní jméno prý určuje i vlastnosti, které dítě bude mít

Rodina tak má příběh, který budou holčičkám vyprávět každé jejich narozeniny. Jaká je pravděpodobnost, že se něco takového může stát? Mnoho lidí také věří, že křestní jméno samotné do určité míry odráží vlastnosti, jež si dítě ponese do života. Všechna jména s tímto záměrem i původně vznikla. Mnozí rodiče si tak dávají pečlivě záležet na tom, jaké jméno pro svého potomka vyberou. U nás jsou stále nejoblíbenější Terezky, Marušky, Jany, Aničky nebo Elišky. Julie s Emmou jsou pak ve třetí desítce nejoblíbenějších dívčích jmen.

Zdroj: People