Jak urovnat vztahy mezi snachou a tchyní? Není to vždy jednoduché

Fotografie: iStock

To, že vztahy mezi tchyní a snachou jsou málokdy přátelské, je známé už po několik generací. Ne vždycky se tyto dvě dominantní ženy rodiny dokážou snést a většinou tiše zápasí. Zjistěte, kam až mohou tyto tiché války zajít.

Matka nebo manželka? Muž si musí vybrat

Tento známý konflikt není ale jednoduchý ani pro muže v rodině. Muž si totiž často při konfliktech mezi jeho manželkou a matkou musí vybrat, které z nich dá za pravdu, což rozhodně není jednoduché.

Každá z žen totiž chce svou domácnost vést podle svého a to je většinou dost rozdílný způsob. Mezi nejčastější důvody k hádkám mezi snachou a tchyní jsou:

  • způsob uspořádání domácnosti
  • výchova dětí
  • recepty a postupy jídel
  • názory na hospodaření s penězi

Příběhy hádek mezi tchyní a snachou

Tchyně samou radostí z nově očekávaného přírůstku do rodiny oznámila tuto radostnou zprávu na sociální síti. Jelikož byla ale tato radostná novinka příliš čerstvá, snacha nestačila tuto zprávu ještě říct ani svým vlastním rodičům hlavně z důvodu, že jsou na začátku těhotenství časté komplikace nebo dokonce i potraty.

Další hbitou tchyni popsala naše další čtenářka: “Manžel poprosil svou matku, aby nám krmila kočky po dobu naší dovolené. Když jsme se vrátili, vedle nakrmených koček v domácnosti našla nové ložní prádlo, závěs ve sprchovém koutu, nové záclony a dokonce nový obraz nad postelí. Myslela jsem, že se rozzuřeností neudržím,” popsala svůj jasný příklad vztahu se svou tchyní.

Třetím a posledním příběhem, který dokazuje, že není vždy jednoduché vyjít se svou tchyní, vypráví čtenářka z období finanční krize. “V době, kdy jsme měli velké finanční problémy a měli jsme problém i se zaplacením složenek nebo týdenního nákupu jídla, měl můj muž narozeniny.

Ačkoliv má tchyně věděla, s jakými problémy se potýkáme, rozhodla se o výběru dárku jinak. Manžel dostal krásné zlaté hodinky. Ano, jsou krásné, ale složenky ani jídlo nám nezaplatí. Někdy mi přijde, že takové věci dělá schválně,” vypráví naše čtenářka dnes už s úsměvem.