Doplňky do vašeho interiéru si můžete vyrobit. Patří mezi ně i polštářky!

Zařizujete si právě obývací pokoj nebo ložnici? A také máte rádi všude spoustu polštářků? Potom není nic jednoduššího, než si takové polštářky vyrobit.

Získáte tím skutečně originální doplňky do interiéru, který nebude mít nikdo jiný. A právě takový interiér přece doma chceme mít. V tomto případě navíc není potřeba ani příliš velká zručnost, vše jednoduše pořídíte také na internetu.

Výběr látky a výplně

Nejdůležitější na každém polštářku je samozřejmě použitá látka, kde si můžete vybírat z velkého množství materiálů a vzorů. Je to opravdu na vás, co se vám líbí a co se vám hodí kombinovat s vaší sedačkou nebo jakou barvu či vzor chcete v ložnici. Právě proto, že existují různé materiály, každý může inklinovat k něčemu jinému. Někdo má raději jemnější materiály, někdo chce naopak materiály, které více vydrží. Materiály mohou být hladké, drsné, lesklé, zkrátka cokoliv vás napadne. Pro výrobu polštářku budete potřebovat: 

  • Nůžky
  • Jehly a nitě
  • Šicí stroj

Jelikož látku si můžete koupit na metry, následně je potřeba ji jednoduše nastříhat nůžkami na požadovaný rozměr. Velmi populární velikosti polštářků jsou 45 x 45 cm, právě to představuje klasický dekorativní polštářek. Následně potřebujete trochu času na to, abyste vše vyrobili, přičemž je důležité přišít také ideálně zip. Přesně zde potom dostane do polštářku výplňový molitan, který je asi nejvhodnějším řešením v takovém případě. Také ten pořídíte snadno při online nákupech.

Netroufáte si na vlastní výrobu?

Ačkoliv nepochybujeme o tom, že vyrobit polštářek sami zvládnete, někdo se na to zkrátka necítí. V takovém případě si můžete na internetu objednat opravdu z široké nabídky designových polštářku, které mohou mít i vtipné potisky. Polštáře s potiskem od českých a slovenských designérů jsou u nás žádaným artiklem. Také se na nich opravdu nasmějete! Pokud by vám ale žádný z nabízených potisků nevyhovoval, lze si nechat vyrobit také vlastní.

Zdroj obrázku:
Maryana Volkova / Shutterstock.com