Přírodní prostředky, které vám pomohou v boji proti rozpraskaným konečkům prstů

Fotogorafie: Depositphotos

Seznamte se s přírodními prostředky, kterými snadno vyléčíte popraskané konečky prstů. Zlepšení se projeví již po prvních dnech.

Ačkoliv si začátek podzimu většinou spojujeme s neustálou rýmou a chřipkovým obdobím, není to pouze náš organizmus, který čelí důsledkům chladného počasí. Během této doby začíná být citlivější také naše kůže, a to zejména na rukou, kdy mnoha lidem začínají praskat konečky prstů. Jde především o to, že je naše pokožka příliš suchá, protože chladnější klima brání správné hydrataci. Abyste tomuto nepříjemnému problému předešli, podívejte se na způsoby, kterými popraskané konečky prstů snadno vyléčíte.

Snadné způsoby, kterými se zbavíte rozpraskaných konečků na prstech

Základem problému popraskaných konečků prstů je nedostatek vlhkosti. Pokud je totiž naše pokožka příliš suchá a dehydratovaná, je náchylnější k podráždění a různým alergiím. Ačkoliv existuje mnoho chemických přípravků, které by tento problém měli potlačit, mnohdy se stává, že jejich užívání jednoduše nestačí. Není proto nic lepšího, než popraskané konečky nechat odeznít pomocí bylinek a přírodních směsí. Toto jsou ty nejúčinnější z nich:

  • Aloe vera: Tato rostlina má regenerační a hydratující vlastnosti, takže je pro obnovení rozpraskaných konečků prstů ideálním přípravkem. Pro ošetření vaší pokožky máte dvě možnosti, a to buď zakoupit gel anebo si vyrobit šťávu z čerstvých listů.
Fotografie: Pixabay
  • Med a olivový olej: Směs těchto dvou ingrediencí je jedinečným lékem, který dokáže zlepšit pružnost a hydrataci vaší pokožky. Pokud byste chtěli tuto proceduru vyzkoušet, jednoduše smíchejte obě ingredience, abyste získali krémovou konzistenci. Poté směs každý den naneste na postižené místo a nechte ji působit patnáct minut.
Fotografie: Pexels
  • Měsíček lékařský: Tato rostlina disponuje jak protizánětlivými, tak i antibakteriálními a stimulujícími účinky. Seženete ji především ve formě krémů nebo pasty, kterou můžete zakoupit na internetu nebo v lékárně. Poté stačí přípravek dvakrát denně aplikovat na postižené místo a výsledek se do pár dní jistě projeví.
Fotografie: Pixabay
  • Bambucké máslo: Bambucké máslo je díky svým hydratujícím a antioxidačním vlastnostem ideálním přípravkem na popraskané konečky prstů. Jednoduše naneste dostatečné množství přípravku na své ruce, vezměte bavlněné rukavice a nechte máslo působit alespoň hodinu. Výsledek se projeví již po prvním použití.

Nezapomínejte, že je důležité provádět léčbu vašich rozpraskaných konečků na prstech vždy v klidu, abyste maximalizovali účinek výše zmíněných prostředků.

Zdroj: Chedonna