Pár kapek speciálního oleje a z obličeje zmizí stopy nemilosrdného času

Fotografie: Depositphotos

Masáž obličeje byla v dávných dobách výsadou bohatých a mocných, kteří se obklopovali lazebníky a služebnictvem. Dnes už si příjemnou péči o sebe sama může dopřát každý. Obzvláště my ženy se snažíme, aby na nás nebyla vidět prožitá léta.

Alespoň chvilková masáž obličeje by měla být součástí rituálu krásy každé z nás. Důležitým aspektem této kosmetické procedury je také druh a kvalita oleje, který zvolíte. Snažte se vybrat si ten správný.

Fotografie: Freepik

Věnujte pozornost složení oleje

Prvním pravidlem při výběru pleťového oleje by mělo být co nejjednodušší složení. Olej by neměl obsahovat zbytečné přísady a v žádném případě umělé chemikálie. Uměle vyráběné oleje (syntetické minerální oleje) vás pravděpodobně zklamou. Proto raději vybírejte přírodní rostlinné oleje.

Vybírejte olej vhodný pro váš typ pleti

Pokožka obličeje se dělí na základní typy – suchá, smíšená a mastná. Například pro pokožku, která se snadno vysušuje, jsou vhodné oleje z meruňkových a broskvových jader, avokádové oleje a kokosové oleje. Neuškodí ani výtažek ze šípků. Pro opačný, mastný typ pokožky, se hodí oleje z obilných a rýžových otrub či ořechové oleje. Pro citlivou pokožku a pro pleť náchylnou k zánětům se doporučuje amarantový olej a výtažek z granátového jablka.

Fotografie: Freepik

Jak na masáž obličeje?

Obličej i ruce by samozřejmě měly být naprosto čisté. Vybraný olejíček nejprve rozetřete v dlaních, aby vás nestudil. Obličej si po umytí neutírejte, doporučuje se masírovat na vlhké pleti. Další možností je napařit si obličej nad párou. Pokud si chcete udělat domácí lázně se vším všudy, přidejte do vody, nad kterou se napařujete, oblíbené bylinky. Masážní pohyby by měly kopírovat tvary obličeje, dělejte, co je vám příjemné. Zaměřte se na místa, kde vidíte nebo cítíte tvorbu vrásek. Olej přidávejte podle potřeby.

Zdroj: Mayoclinic