Make-up na první rande: Není třeba vymýšlet složitosti. Je lepší se držet vlastních zvyků

Fotografie: KaurJmeb / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Je to vaše první schůzka a vy chcete vypadat dokonale. Zjistěte, jaký make-up byste měly zvolit, aby podtrhnul vaši krásu a váš objekt zájmu nebyl zděšen tunou kosmetiky, pod kterou marně hledá, kdo jste.

I když každá žena chce na první schůzce okouzlit, nemusíte se svým vzhledem vymýšlet úplné novoty. Naopak, právě na rande byste se měla cítit sebejistá a líčit se tak, jak jste zvyklá. Hodinu před schůzkou není dobré zkoušet, která oční linka vám lépe sedí. Pokud se totiž nebudete cítit pohodlně a budete přemýšlet nad tím, jestli jste to nepřehnala, váš protějšek tyto signály zachytí. Místo uvolněného večera se tak na sebe budete jen nervózně usmívat.

Podkladová báze a korektor

Make-up by měl být co nejvíce vzdušný. Nesnažte se tak skrýt svou pleť pod jeho nánosy. Soustřeďte se na problematická místa s akné. Jinak by měl jen lehce sjednotit barvu pokožky. Pod make-up použijte podkladovou bázi, která pleť hydratuje a v základu sjednotí její barvu. Pokud máte mastnou pleť, použijte matující. Vybrat si však můžete i bázi s rozjasňovačem, tu je však dobré mít dopředu vyzkoušenou.

Nyní naneste korektor na problematická místa. Pro zakrytí kruhů pod očima použijte světlý, rozjasňující odstín. Pod oči ho však naneste v tečkách a do pokožky ho jemně vklepejte nebo vmasírujte a rozetřete do ztracena, aby nevznikly nežádoucí pandí kruhy kolem očí. Nyní naneste jen tenkou vrstvu BB krému. Pokud máte pěknou pleť, je zbytečné používat plně krycí make-up.

Líčení očí a obočí

Oči jsou oknem do duše a určitě je to místo, na něž bude váš protějšek koukat nejčastěji. Proto si dejte pozor na obtisknutou řasenku nebo nevzhledné slepené řasy. Pokud chcete oči zvětšit, použijte stín, který je o tón světlejší než vaše pleť, a naneste ho trochu pod linii obočí, do záhybu víčka a do vnitřního koutku oka.

líčení očí
Fotografie: Freepik

Pro zvýraznění očí použijte černou tenkou linku. Opět je dobré umět s linkou pracovat a nezkoušet ji poprvé těsně před schůzkou. Namalovat dokonalou linku vyžaduje trochu zkušenosti, ale stojí to za to, protože dokáže opravdu magicky zvýraznit váš pohled. Nejste-li na linky zvyklá, vůbec se tím netrapte a rozhodně si je na rande nemalujte. Obočí stačí jen lehce zvýraznit tužkou nebo očním stínem, který je o tón tmavší než jeho přirozená barva.

Konturování a zvýrazňování

S konturováním to moc nepřehánějte, někdy dokáže nadělat více škody než užitku. Je proto dobré vyzkoušet, co sedí vašemu tvaru obličeje. Obecně se rozjasňovač nanáší na vrcholy lícních kostí, špičku brady, střed nosu, čela a nad horní ret. Naopak bronzer nebo tmavší podkladová báze se nanáší pod lícní kosti, na boky nosu, obrys obličeje a podél vlasové linie. Vždy se snažte všechny kontury rozetřít do ztracena, abyste předešly nepřirozeným barevným přechodům.

Rty a finální úprava

Rty mohou celý make-up podtrhnout, nebo také úplně zabít. Nejste-li rtěnkový typ, dejte si pouze bezbarvý lesk na rty nebo obyčejný balzám, který má v sobě lehkou pigmentaci. U rtěnek je potíž, že se rády obtisknou na sklenice i zuby. Můžete však po nanesení rtěnky tisknout rty do ubrousku, jemně je zapudrovat, znovu nanést rtěnku a znovu zapudrovat. Je to způsob, který rtěnku fixuje na delší dobu.

líčení rtů
Fotografie: Freepik

Konturovací tužka musí být ve stejné barvě jako rtěnka nebo o odstín světlejší. Je dobré ji použít, protože lépe ohraničí vaše rty. Na první pohled by však její barva neměla být od rtěnky rozeznatelná. Na tváře naneste i trochu zdravíčka a štětcem je vytáhněte do ztracena. Úplným závěrem naneste na obličej jen lehounkou vrstvu transparentního pudru, který pomůže celé líčení zafixovat.

Zdroj: Kobieta