Redukce hmotnosti rychle a efektivně podle jednoduchého postupu

Letní období je v plném proudu a s ním je spojený i pobyt u vody. Ať jste u rybníku, přehrady, nebo snad u moře, vždy budete nuceni převléknout se do plavek, pokud budete chtít plavat, či užívat si příjemného osvěžení ve vodě. Někteří lidé však mají jisté trauma, zvlášť po zimních měsících, kdy přibrali nějaký ten kilogram a ve svém těle se zkrátka necítí dobře. Abyste nepociťovali stud při převlékání do plavek a procházení se po pláži, můžete svou figuru vylepšit následujícím způsobem.

Nízký příjem sacharidů vedoucí k dokonalé postavě

Velice rychlou a snadnou metodou, jak zhubnout přebytečné kilogramy, je dieta založená na nízkém příjmu sacharidů. Jejím cílem je především:

  • výrazně snížit chuť k jídlu
  • zaktivovat rychlé a účinné hubnutí
  • rozpohybovat metabolismus

Omezte v jídelníčku cukry

Podstatou této diety je výrazné snížení příjmu cukrů, škrobu a uhlohydrátů. Denně byste jich měli zkonzumovat maximálně 20 až 50 gramů. Když potraviny s těmito látkami zredukujete, vaše tělo začne spalovat tukové zásoby a přemění je na energii. Rovněž se v krvi sníží i hladina inzulínu, což způsobí zvýšené vylučování sodíku a vody ledvinami. Nebudete tak trpět nadýmáním a přebytečnou tekutinu z organismu vyloučíte.

Fotografie: Freepik

Dle odborníků na výživu je možné tímto způsobem hubnout již v prvním týdnu až 4,5 kila. To je způsobeno hlavně vylučováním zadržované a přebytečné vody z těla. Strava s nízkým obsahem sacharidů také sníží celkově vaši chuť k jídlu, redukce hmotnosti tak bude efektivnější.

Jezte produkty s vysokým podílem proteinů, tuků a nezapomeňte na zeleninu

Když omezíte příjem cukrů ve stravě, měl by váš jídelníček obsahovat pro změnu mnoho potravin s vysokým podílem bílkovin, tuků a zařadit byste měli do pravidelné konzumace i nízkosacharidovou zeleninu. Obecně byste měli přes den sníst dvě až tři jídla. Pokud budete mít větší hlad, přidejte i čtvrté jídlo na odpoledne.

Fotografie: Pixabay

Jaké druhy potravin jsou tedy vhodné?

Bílkoviny vás přes den zákonitě zasytí na dlouhou dobu a sníží celkově touhu po tom, hřešit například v noci mlsáním nezdravých pokrmů. Mezi potraviny, které jsou bohaté na bílkoviny můžeme zařadit: hovězí, kuřecí, jehněčí a vepřové maso, lososa, pstruha, krevety, celá vejce, fazole, čočku, sóju. Výběr je tedy velice pestrý a umožňuje velmi chutné kombinace. Hladovět tedy během nízkosacharidové diety nebudete.

Zelenina s nízkým obsahem sacharidů

Cukry jsou pro správné fungování organismu také nezbytné, proto se neobávejte zařadit do svého jídelníčku i ty potraviny, které obsahují nižší množství sacharidů. Zde jsou vhodné druhy zeleniny, při omezování příjmu cukrů: brokolice, květák, špenát, rajčata, kapusta, zelí, salátová okurka, mangold. Díky zelenině doplníte potřebné vitamíny, minerály a vlákninu.

Úvodní Fotografie: Pixabay